Vegetarische courgettepasta

Oké, oké.. het is geen echte pasta! Maar het is wel minstens even lekker! Courgettepasta  is een veel slankere variant van onze echte spaghettivriendjes. En net als bij spaghetti, kun je er talloze variaties mee maken. In huize Bijl is dit een favoriet gerecht en staat het regelmatig op tafel. Echt genieten.. en nog gezond ook. Bij dit gerecht kies ik meestal voor vegetarische balletjes, omdat wij dat lekker vinden. Maar mocht je het liever maken met gehakt dan kan dat natuurlijk ook prima. Je hebt wel een zogenaamde spiraalsnijder nodig om de courgetteslierten te maken, maar ik kan je beloven dat het de investering waard is ;-). Hier komt het recept!

Vegetarische courgettepasta

Bereidingstijd: circa 15 minuten
Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Snijd met de spiraalsnijder de courgette in lange slierten. Halveer vervolgens de tomaatjes.
  2. Zet een wokpan, een koekenpan en een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Doe in de kleine pan de pompoenpitten en rooster deze enkele minuten (geen olie toevoegen).
  3. Verhit in de andere koekenpan wat olijfolie en bak daarin de vegetarische gehaktballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ook wat olijfolie in de wokpan en doe hier de courgetteslierten in. Roer dan de tomatenpuree er doorheen en voeg direct de tomaatjes toe. Laat dit geheel zo’n 5 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de courgettepasta op de borden, leg de vegetarische balletjes erbij en bestrooi met de pompoenpitten en wat parmezaanse kaas.

Ga jij deze courgetti ook eens maken? Laat het me weten! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *