Uiensoep met ciabatta en gruyère

Je zult vast al gemerkt hebben dat ik gek ben op soep. Ik kan het werkelijk iedere dag wel eten: als lunch, als diner, tussendoor… Hoe dan ook, I love soup! En daarom heb ik vandaag weer een lekker soeprecept voor je. Uiensoep om precies te zijn. Kijk je mee?

Uiensoep met ciabatta & Gruyère

Bereidingstijd: ± 30 minuten + wachttijd 30 minuten.
Voor circa 10 kommen soep

Wat heb je nodig?

  • Mix van:
    • 400 gram normale uien
    • 300 gram rode uien
    • 300 gram zoete uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel tijm, 1 theelepel marjolein, 1 theelepel rozemarijn
  • 2,75 liter runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 1 ciabatta
  • Gruyère kaas

Hoe maak je het?

  1. Uien in ringen snijden.Gesneden uien
  2. Verhit een klontje roomboter in een grote soeppan. Voeg de uien toe, samen met de basterdsuiker en bak dit circa 10 minuten op laag vuur.
  3. Voeg dan de balsamico azijn toe, samen met alle kruiden en bak nog 5 minuten.
  4. Voeg 2,75 liter kokend water, 250 ml rode wijn en 5-6 runderbouillonblokjes toe.
  5. Breng de soep aan de kook en laat minimaal 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Proef de soep en breng extra op smaak met peper en, indien gewenst, wat zout.
  7. Wanneer de soep klaar is kun je de ciabatta in plakjes snijden en de Gruyère raspen. Schep de soep in de kommen, leg in iedere kom een sneetje ciabatta en bestrooi met Gruyère.
  8. Zet de kommen soep in de oven en gratineer in zo’n 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten en licht verkleurd is.

Uiensoep met ciabatta en gruyère

Ben jij ook gek op soep? Laat het me zeker weten als je dit lekkere uiensoepje gaat maken! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.