Stamppot rodekool

Een stevig maaltje, het recept van vandaag! In het najaar is rodekool één van onze favoriete gerechten. En dan vooral in de vorm van een ovenschotel of stevige stamppot. Vandaag dus het recept voor de stamppot. Een lekker speklapje kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Lees verder voor het recept!

Stamppot rodekool met gebakken uitjes & speklapje

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 grote pot rodekool (of natuurlijk zelfgemaakt, het lekkerst!)
  • 3 kleine uien
  • roomboter
  • 1-2 theelepels kerriepoeder
  • 1-2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • honing
  • 6 speklapjes à la minute
  • klein bekertje crème fraîche
  • peper & zout

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een pan met een bodempje water. Snijd de uien in ringen en twee van de speklapjes in dunne reepjes.
  2. Breng de aardappelen aan de kook en kook ze in circa 20 minuten gaar.
  3. Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak de spekreepjes mooi bruin. Zodra ze beginnen te kleuren voeg je de uien toe, samen met 1 theelepel kerriepoeder, een halve theelepel komijnpoeder en 1 theelepel tijm. Bestrooi ook met wat peper en zout. Als de uien zacht zijn voeg je een kneepje honing toe en bak nog 1 minuut. Doe het spek-ui mengsel in een kom en dek af.
  4. Wrijf de overige speklapjes ondertussen in met (naar smaak) peper, zout, kerriepoeder en komijnpoeder.
  5. Verhit opnieuw een klontje boter in de koekenpan en bak de speklapjes gaar en mooi bruin.
  6. Verwarm de rodekool.
  7. Giet de aardappelen af, stamp ze grof en roer de rodekool er doorheen. Roer vervolgens ook 2 eetlepels crème fraîche erdoor, samen met het spek-ui mengsel. Breng nog extra op smaak met peper en een snufje zout. Houd een klein deel van de uien eventueel achter ter garnering.
  8. Schep de rodekool op de borden, garneer met wat gebakken uitjes en serveer met een speklapje.

rodekool stamppot

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven?
Volg mij dan via FacebookTwitter & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *