spruitjesstamppot

Eindelijk hebben de koudere dagen hun intrede gedaan. En dat vraagt natuurlijk om…. jawel, stamppot! De boerenkool, zuurkool en hutspot kennen we inmiddels wel (al blijft het natuurlijk heerlijk), dus vandaag een recept met spruitjes. Van veel mensen geen favoriet, ik weet het. Maar op deze manier is het echt lekker en zelfs mijn dochtertje van 1 jaar heeft er goed van gegeten. De kerriepoeder maakt de bittere spruitjes wat zoeter, terwijl de kaas en de spekjes wat pit toevoegen. Een aanrader, als je het mij vraagt.

Spruitjesstamppot met kerrie & kaas

Bereidingstijd: circa 35 minuten
Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram geschoonde spruitjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 (kleine) eetlepel kerriepoeder
  • 60 gram geraspte, belegen kaas
  • peper & zout
  • boter/olijfolie
  • groentebouillonblokje
  • stukje vlees voor erbij (optioneel)

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze samen met de (geschoonde) spruitjes in een pan, voeg een bodempje water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe zodra het water kookt.
  2. Bak ondertussen vast de spekreepjes uit, zet de kaas klaar en pak alvast de kerriepoeder.
  3. Bak eventueel ook alvast het stukje vlees (bijvoorbeeld cordon bleu) wat je erbij wilt eten.
  4. Controleer af en toe of de aardappelen en spruitjes gaar zijn door er met een vork in te prikken. Zodra het gaar is, giet je het af en vang je het kookvocht op.
  5. Stamp het geheel grof, roer de spekjes, het kerriepoeder en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Eventueel voeg je nog een scheutje kookvocht toe.
  6. Serveer met een lekker stukje vlees erbij.

Durf jij het aan, deze spruitjesstamppot? Laat het me weten! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

 

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *