Speltwrap met kip en romige avocadosaus

Het recept dat ik vandaag met jullie deel, is er één die nog heel vaak bij ons op tafel zal komen te staan. Het is makkelijk, snel en ook nog eens goed voor je lijf! Ik heb het over de speltwrap met gebakken kip, salade en een sausje dat romig en fris tegelijk is. Makkelijk voor te bereiden ook, dus ook heel geschikt om mee te nemen naar werk, studie of waar je ook naartoe gaat. Zo heb je altijd iets gezonds om op terug te vallen! Recept? Komt ‘ie!

Speltwrap met kip & romige, frisse avocadosaus

Bereidingstijd: circa 25 minuten
Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

Voor de wraps (2 stuks)

  • 100 gram speltmeel
  • 200 ml. water
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 2 kipfilets
  • twee handen veldsla
  • 1/4 komkommer
  • 2 (Tasty Tom) tomaten
  • 100 gram groene aspergetips

Voor de saus

  • 150 gram magere Franse kwark
  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • peper/zout

Hoe maak je het?

  1. Zet eerst alle benodigdheden en ingrediënten klaar om het jezelf makkelijk te maken. Breng dan vast water aan de kook voor de asperges en kook deze in een paar minuutjes beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Ondertussen ga je beginnen met het maken van de wraps. Hiervoor doe je het speltmeel samen met het water, een fijngesneden teentje knoflook en een snufje zout in de blender, keukmachine of kom van de staafmixer. Mix tot een egaal beslag.
  2. Zet een koekenpan op het vuur, verhit een klein beetje olie of boter en giet de helft van het beslag in de pan. Bak de wrap in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit vervolgens met de rest van het beslag en leg de wraps als ze klaar zijn vast op een bord.
  3. Terwijl de wraps bakken ga je de kip in blokjes snijden. Verhit in een andere pan een beetje olie of boter en bak de kipblokjes in enkele minuten gaar. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
  4. Wanneer de wraps klaar zijn, de kip mooi goudbruin is en de asperges ook gaar zijn is het tijd om de rauwkost te snijden. Ondertussen kan de kip even afkoelen.
  5. Was de sla en snijd de komkommer + tomaten in plakjes.
  6. Dan ga je de saus maken. Doe in de blender/keukenmachine of kom van de staafmixer de kwark, samen met de halve avocado en 1 eetlepel ahornsiroop. Mix dit tot een glad en romig sausje en breng op smaak met peper en wat zout.
  7. Dan is het tijd om de wraps op te maken, dit kun je als volgt doen:
  8. Kip-avocadowrap stap voor stap
  9. Saus – veldsla – asperges – komkommer + tomaat – kipfilet – extra saus
  10. vouw de zijkanten van de wrap naar het midden, zet ‘m vast met een prikkertje en ga lekker eten!

Eet smakelijk! :-)

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *