sinterklaas tompouce mini

Daar is het volgende recept voor een lekker hapje tijdens pakjesavond! Niet mager of gezond, maar wel reuze lekker! Mini tompouces in de vorm van een mijter, met een lekkere speculaasroom en verschillende toppings. Het leuke is dat je kunt variëren qua opmaak en daardoor met een paar ingrediënten verschillende hapjes op tafel kunt zetten.

Mini mijter tompouces

Bereidingstijd: ± 40 minuten
Voor 40 hapjes

Wat heb je nodig?

  • 2 pakjes bladerdeeg roomboter (10 plakjes)
  • 200 gram Monchou
  • 200 milliliter slagroom
  • 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • zakje klopfix
  • 50 gram suiker
  • een portie karamelsaus
  • gemixte chocolade kruidnoten
  • 1 ei

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplank. Snijd ieder plakje in vier gelijke vierkantjes. Vervolgens snijd je uit ieder vierkantje de vorm van een mijter. Leg de mijters op de bakplaat.
  3. Prik met een vork wat gaatjes in de mijters en bestrijk ze met wat losgeklopt ei.
  4. Met de restjes van het bladerdeeg kun je eventueel nog kleine rolletjes maken en deze over de mijters leggen (zie foto).
  5. bladerdeeg mijtersZet de bladerdeeg mijters voor 15 tot 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Klop ondertussen de slagroom stijf met de klopfix en het suiker. Roer in een andere kom de Monchou los met de koek- en speculaaskruiden. Meng de slagroom vervolgens met een spatel voorzichtig door de Monchou. Zet het mengsel in de koelkast tot gebruik.
  7. Maak nu de karamelsaus. Hoe je dat doet lees je hier bij stap 1. Bewaar de karamel in een glazen potje in de koelkast (daar zal het iets indikken).
  8. Wanneer de bladerdeeg mijters klaar zijn laat je ze eerst helemaal afkoelen.
  9. Vlak voor het serveren haal je het roommengsel uit de koelkast. Hak de chocoladekruidnoten fijn en zet de karamel klaar. Nu is het tijd op de hapjes op te gaan maken!
  10. Je kunt verschillende varianten maken, zoals je hier onder kunt zien op de foto.variaties mini mijter tompouces
  11. De basis opmaak is: bladerdeegbodem – beetje karamelsaus – theelepel speculaasroom – bladerdeegdakje – beetje karamelsaus – fijngehakte chocolade kruidnoten. Maar je kunt naar hartenlust variëren dus laat je creativiteit erop los!sinterklaas tompouce mini

* Tip: te druk om alle hapjes vooraf te maken? Zet een grote schaal met de bladerdeeg mijters op tafel, samen met schaaltjes met de speculaasroom, karamel en gehakte kruidnoten en laat iedereen lekker dippen!

Ik hoop dat jullie dit tweede sinterklaasrecept leuk vinden en laat het me zeker weten als je dit gaat maken, dat vind ik ontzettend leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

 

1 Comment

1 Comment on Sinterklaas: mini mijter tompouces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *