pepernotencheesecake in een glaasje

Sinterklaas is weer in het land! Een spannende tijd voor alle kleine kinderen die vol verwachting uitkijken naar pakjesavond en de cadeautjes of al het lekkers in hun schoentjes. Wat dat betreft had ik nog graag kind willen zijn ūüėČ ¬†De komende weken¬†ga ik een aantal lekkere recepten met jullie delen om te serveren tijdens een gezellige pakjesavond! Smullen voor de kleintjes, maar ook z√©ker voor de volwassenen. En¬†zeg nou zelf: sinterklaasavond is stiekem toch nog steeds leuk? Helemaal met lekkere hapjes erbij. Ik trap af met een h√©√©l erg lekker recept: “kruidnotencheesecake in een glaasje”. Geloof me, dit wil je √©cht proeven!

Pepernotencheesecake in een glaasje

Bereidingstijd:¬†¬Ī¬†20¬†minuten
Voor 4 glaasjes cheesecake

Wat heb je nodig?

  • karamelsaus (100g suiker, bekertje slagroom 200ml)
  • 80 gr kruidnoten
  • 40 gr roomboter
  • 200 gr monchou
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 4 handjes chocolade kruidnoten mix
  • zakje klopfix
  • spuitzak (optioneel)
  • Kleine glaasjes of plastic bekertjes. De ‘glaasjes’ die ik gebruikte komen van Blokker en zijn van plastic.

Hoe maak je het?

Karamelsaus kun je kant en klaar kopen, maar het is ook heel erg makkelijk (en lekker!) om zelf te maken. Indien je het kant en klaar koopt kun je verder gaan bij stap 2.

  1. Doe voor de karamelsaus 100 gram suiker in een hoge pan. Voeg 4 eetlepels water toe en zet het vuur tussen laag en middelhoog. Let op: roer niet, dit verstoort het proces. Blijf er wel bij. De suiker gaat bubbelen en na enkele minuten licht verkleuren. Wanneer de karamel iets donkerder begint te worden roer je het met een garde door. Voeg in kleine scheutjes de slagroom toe en roer door. Doe dit tot de karamel de gewenste dikte heeft: hoe meer slagroom, hoe vloeibaarder het wordt. Giet de karamel in een potje en zet even aan de kant.
  2.  Nu gaan we beginnen met de bodem. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine of kom van de staafmixer. Smelt 40 gram boter in een pannetje en roer de pepernotenkruimels er doorheen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vier glaasjes en zet ze even in de koelkast.
  3. Klop de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker stijf. Roer in een andere kom de monchou los. Spatel dan voorzichtig de slagroom door de monchou.
  4. Doe doe monchou in een spuitzak, haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de 4 glaasjes. Doe dit vooral niet te strak, zodat er nog wat openingen blijven voor de karamel.
  5. Schep vervolgens 2 theelepels karamelsaus over ieder glaasje, dit loopt vervolgens mooi tussen de mochou door. Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast.
  6. Hak vlak voor het serveren wat gemixte chocoladekruidnoten grof en verdeel dit over de glaasjes. Druppel er eventueel nog wat extra karamel over.

En dan: heel hard genieten, want dit is zóóó lekker!

Kruidnotencheesecake in een glaasje

Laat het me weten als je deze “kruidnotencheesecake in een glaasje” gaat maken, dat vind ik erg leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! ūüôā

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven?
Volg mij¬†dan¬†via¬†Facebook,¬†Twitter¬†, Bloglovin’¬†& Instagram¬†(username: @kookmetplezier)

 

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *