Saté zonder stokje

Allereerst wens ik jullie een heel mooi en voorspoedig 2016! Dat het voor ons allemaal maar een heel erg mooi jaar mag worden, waarin een hoop dromen uitkomen, wensen worden vervuld en doelen worden behaald. Maar bovenal hoop ik, dat iedereen heel gelukkig is! Omdat geluk hem soms in kleine dingen zit, deel ik vandaag een recept met jullie waar Hans en ik altijd heel erg blij van worden: broodjes kipsaté met een snelle, zelfgemaakte satésaus. Om je vingers bij af te likken en zo klaar! En als je het netjes bij 1 broodje houdt, dan past het best bij de eventuele goede (afval)voornemens… toch? Portiecontrole, portiecontrole 😉 Maar twee broodjes zijn natuurlijk ook helemaal prima. Lekker met gebakken uitjes en frisse, knapperige lente-uitjes. Recept? Komt ‘ie!

Saté zonder stokje!
Broodjes kipsaté met een snelle, zelfgemaakte satésaus

Bereidingstijd: circa 15 minuten
Voor 4 broodjes

Wat heb je nodig?

Voor de broodjes:

  • 4 witte puntjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilets
  • gebakken uitjes (optioneel)
  • kroepoek (optioneel)
  • Rempejek (optioneel)
  • Zonnebloemolie

Voor de marinade:

  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • snufje knoflookpoeder

Voor de satésaus:

  • 4 volle eetlepels pure pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel citroensap
  • een flinke snuf knoflookpoeder
  • 0,5 eetlepel bakgember
  • kokosmelk (naar smaak – tot gewenste dikte van saus, ik gebruikte een half blikje)

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes, doe de blokjes in een schaal en verdeel daar de ketjap, sambal en knoflookpoeder (marinade) doorheen. Dek af en laat even lekker intrekken.
  2. Snijd ondertussen vast de broodjes, leg ze op een bordje en zet (eventueel) schaaltjes met kroepoek, gebakken uitjes e.d. klaar.
  3. Snijd ook vast de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  4. Verhit een klein beetje (zonnebloem)olie in een wok of hapjespan en bak daarin de kipblokjes mooi bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.
  5. Ondertussen ga je de satésaus maken. Doe hiervoor alle ingrediënten samen in een klein steelpannetje en zet het vuur tussen laag en middelhoog. Voorzichtig met de kokosmelk, je kunt nog wel extra toevoegen, maar eruit halen wordt lastig ;-). Roer met een garde regelmatig even door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn er een mooie saus is ontstaan. Vind je de saus te dik? Voeg dan iets meer kokosmelk toe.
  6. Als de saus klaar is voeg je deze toe aan de kipblokjes en warm het geheel nog even een minuutje door. Schep dan de saté tussen de broodjes en bestrooi met gebakken uitjes en de bosuitjes. Serveer met kroepoek of andere lekkernijen.

Saté zonder stokje 2

Laat het me zeker weten als je deze super lekkere broodjes hebt gemaakt, dat vind ik erg leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *