ontbijt mango-boekweitpap

Zodra de dagen weer wat langer worden en de temperaturen iets omhoog gaan, verruil ik mijn warme winterontbijtjes voor een koude voorjaarsvariant. En vandaag deel ik met jullie mijn favoriete ontbijt. Dit eet ik héél erg vaak omdat het ten eerste ontzettend lekker is  en ten tweede heel erg voedzaam. Ik kan er uren op vooruit. En door de mango en kokos die erin zitten, krijg ik altijd zo’n heerlijk zomergevoel en word ik instant vrolijk! Benieuwd naar mijn favoriete ontbijt? Lees dan snel verder!

Zonnige mango-boekweitpap

Bereidingstijd: 5 minuten
Voor 1 persoon

Wat heb je nodig?

  • 50 gram boekweit (overnacht geweekt)
  • een klein handje ongebrande en ongezouten cashewnoten (overnacht geweekt)
  • 50 – 75ml kokosmelk (afhankelijk van de gewenste dikte)
  • 1/2 theelepel vanillepoeder (Cook)
  • 60 gram (bevroren) mango
  • 1/2 (bevroren) banaan in plakjes
  • optioneel: 1/4 theelepel ahornsiroop
  • geraspte kokos

Hoe maak je het?

1. De avond voordat je dit ontbijtje wilt maken doe je de boekweit en cashewnoten in een kommetje met water en een paar druppeltjes citroensap. Dit is nodig om het fytinezuur af te breken.

2. Spoel de boekweit met cashewnoten goed af. Doe dan alle ingrediënten behalve de kokos en een klein handje mangostukjes, in de keukenmachine. Pureer tot een lekkere, gladde pap.

3. Doe de pap in een kommetje, potje of mooi glas en verdeel er de achtergehouden mangostukjes over, samen met wat geraspte kokos.

* GENIET *

ontbijt mango-boekweitpap 2

Eet smakelijk! :-)

Heb jij een recept gemaakt van Kook met Plezier? Laat het me dan zeker weten, dat vind ik super leuk! Je kunt dit doen door de hashtag #KOOKMETPLEZIER te gebruiken!

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *