kip met kerrie

We weten natuurlijk allemaal dat het eten van oma altijd het lekkerst is. Je kent dat wel: je doet alles precies hetzelfde, je gebruikt dezelfde producten en tóch is het bij oma altijd net iets lekkerder. Wat is dat toch? Maar of het nou door oma is gemaakt of door jezelf, deze kip met kerrie is sowieso een verrukkelijk gerecht! Bij ons omgedoopt tot “Oma’s chicken” omdat het recept (je raadt het al..) van mijn oma is. Een heerlijke versie van kip met kerrie die alles heeft: zoet door de ketjap, fris door de ananas en lekker pittig door sambal en gember. Smullen! Zéker even proberen als je van lekker eten houdt.

“Oma’s chicken” – De lekkerste Kip met Kerrie

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Voor 3-4 personen

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kipfilet
  • 1 blikje ananas stukjes op siroop of sap
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 eetlepels bakgember
  • flinke scheut ketjap manis
  • Rijst
  • Optioneel:
    • Gebakken uitjes
    • Kroepoek
    • Emping

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui.
  2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui even aan.
  3. Voeg de kerriepoeder toe en wanneer de geur vrijkomt ook de kip. Bak dit even lekker goudbruin.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Dan is het tijd om ook de sambal, ketjap en gember toe te voegen. Als laatste doe je de ananas (met sap/siroop) erbij en laat het geheel nog een paar minuutjes op zacht vuur pruttelen.
  6. Serveer met de rijst en eventueel kroepoek, gebakken uitjes en/of gebakken emping.

kip-kerrie

Laat het me zeker weten als je deze kip met kerrie gaat maken, dat vind ik erg leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

2 Comments

2 Comments on “Oma’s chicken” – De lekkerste Kip-kerrie

  1. Sabine, opnieuw een heerlijk recept!
    We hebben wel de ananas weggelaten (want overgevoelig) en wat extra sambal (jam!). Maar verder een toprecept.
    Lekker inderdaad met de gebakken uitjes en gebakken emping. Hij viel bij vriendlief ook uitermate in de smaak, dit mocht ik wel vaker maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *