Bounty balletjes met chocolade dadel kokos

Ik ben dól op de alom bekende candy bar met kokos: de Bounty. Zoete zaligheid waar ik op z’n tijd echt van kan genieten. Maar laten we eerlijk zijn: je lichaam geniet er naderhand iets minder van, want echt gezond is het niet voor je lijf. Om nu toch regelmatig mezelf te kunnen verwennen met iets lekkers heb ik een alternatief bedacht: de No Junk Bounty Balletjes. En daar zet ik nu regelmatig mijn tanden in. Ik hoop jij binnenkort ook… Lees verder voor het recept! 

No Junk Bounty Balletjes

Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten wachttijd
Voor circa 20 Bounty Balletjes

Wat heb je nodig?

  • 10 verse dadels
  • 120 gram kokosrasp
  • 4 eetlepels rijststroop (als je dat niet hebt: honing kan ook)
  • 100-200 gram pure chocolade
  • Keukenmachine of (sterke) staafmixer met kan

dadels kokos chocolade

Hoe maak je het?

1. Halveer de dadels in de lengte, verwijder de pit. Halveer dan de twee helften nogmaals in de lengte en snijd de kwarten in hele kleine stukjes.

2. Doe de dadels, kokosrasp en rijststroop samen in de keukenmachine of de kan van de staafmixer. Zet aan tot het goed gemengd is en er een kleverige massa is ontstaan.

3. Bekleed een klein bordje met aluminiumfolie. Let op: dit bordje moet in de vriezer passen! Draai vervolgens balletjes van het dadel-kokos-rijststroopmengsel, met een
doorsnede van circa 2,5 cm. Leg de balletjes op het bordje en zet voor ongeveer
30 minuten in de vriezer.

dadel-kokos-rijststroopballetjes

5. Wanneer de balletjes in de vriezer staan om wat op te stijven, kun je de chocolade au bain-marie gaan smelten. Als de chocolade gesmolten is haal je de balletjes uit de vriezer en ga je één voor één ze in de chocolade dopen met behulp van twee theelepeltjes. Je kunt wisselen qua opmaak, bijvoorbeeld door balletjes te maken met alleen chocolade, balletjes met chocolade en kokos of balletjes met maar een klein beetje chocolade. Let op dat je de kokos wel direct erop strooit, voordat de chocolade al hard wordt. Leg de balletjes weer op het bordje.

bounty balletjes

6. Zet de balletjes nog minimaal een half uurtje in de vriezer zodat de chocolade hard
kan worden.

Bounty balletjes

Tip: bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de vriezer. Zo blijven ze wekenlang goed en heb je altijd een lekkere, verantwoorde snack achter de hand!

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven?
Volg mij dan via FacebookTwitter & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.