PompoenHet wordt weer kouder en natter buiten, de blaadjes vallen van de bomen en het is vroeger donker. Een hoop mensen balen ervan, maar ik niet. Dat betekent namelijk dat er weer winterse kost op tafel kan komen; lekkere stevige stamppotten, stoofpotjes en heerlijke soepen. Blijer kun je mij haast niet maken 😉 Herfstblues? Nee dus! In de herfst liggen de pompoenen voor het oprapen. En met z’n prachtige, knaloranje vruchtvlees is het één van mijn favoriete groenten. Zacht van smaak, makkelijk te verwerken en bomvol met vitaminen. Vandaag deel ik een lekker recept voor een kruidig pompoensoepje met jullie!


Kruidige pompoensoep

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Voor circa 4 kommen soep

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine pompoen
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel laos
  • 1/2 theelepel djahé
  • 2 groente- of kippenbouillonblokjes
  • peper, zout & een snufje chilipeper
  • olijfolie
  • 125g spekreepjes (optioneel)
  • (staafmixer)

Hoe maak je het?

1. Halveer de pompoen, lepel de pitten eruit en snijd het vruchtvlees (inclusief schil) in kleine stukjes. Snipper ook de ui en pers de knoflook.

gesneden pompoen

2. Verhit wat olijfolie in een pan, fruit het uitje samen met de knoflook en voeg daarna de pompoenblokjes toe. Bak ongeveer 3 minuten en voeg daarna de laos, kurkuma, djahé en kerriepoeder toe. Bak nog circa 2 minuten zachtjes mee.

3. Voeg dan water toe tot de pompoen net niet helemaal onder staat. Breng aan de kook.
Als het water kookt, voeg je de bouillonblokjes toe. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Ondertussen kun je de spekreepjes uitbakken.

5. Als de pompoen zacht is (test dit door er even met een vorkje in te prikken), dan kun je de soep pureren. Breng dan nog extra op smaak met peper, chilipeper en een snufje zout.

pompoensoep

6. Garneer met de spekreepjes.

pompoensoep met spekjes

Tip: je kunt er eventueel nog een scheutje room doorheen doen met serveren! 

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven?
Volg mij dan via FacebookTwitter & Instagram (username: @kookmetplezier)

 

2 Comments

2 Comments on Kruidige pompoensoep

  1. Wat betreft eten ben ik echt blij dat het weer herfst is, met lekkere dingen zoals pompoen. Ik zelf maak pompoensoep altijd met currypasta (om indiaanse curry’s mee te maken). Altijd leuk om te zien hoe andere mensen pompoensoep maken!

    • Ik ook hoor, heerlijk al die gerechten weer die bij de herfst passen 🙂 Goed idee om curry te gebruiken, lijkt me ook erg lekker! Dat ga ik binnenkort eens proberen. Leuke site heb je, prachtige reis gemaakt dit jaar zag ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *