Granola home made

Ben jij net als ik dol op granola? Dan is dit een recept voor jou! Een heerlijke, goed gevulde pot met granola met onder andere noten, pitten & zaden. Maar ook met kaneel, vanille en een beetje zoetigheid. Dit is een basisrecept waarmee je natuurlijk naar hartenlust kunt variëren. Maar ook zonder extra toevoegingen is dit een toppertje. Als je dit één keer hebt gemaakt, dan ga je het vaker maken. Beloofd. Het is naast heel erg lekker ook super simpel te bereiden en je kunt er een hele tijd mee vooruit! Ik eet het zelf graag bij mijn yoghurt of kwark, bij fruit of snoep gewoon een handje als lekker, verantwoord tussendoortje. Lees verder voor het recept!


Voordat ik het recept met je deel, wil ik graag eerst nog even vertellen wat nu eigenlijk het verschil is tussen muesli en granola. Dat wordt namelijk vaak door elkaar gehaald, maar is toch echt niet hetzelfde. Muesli is een ongezoete en ongeroosterde mix van granen, noten, zaden, pitten en gedroogd fruit. Granola wordt daarentegen wel gezoet en geroosterd in de oven.

En dan nu… het recept!

Home made granola

Bereidingstijd: circa 10 minuten + 35minuten oventijd
Voor 2 flinke potten

Wat heb je nodig?

  • 350 gram havervlokken
  • 2/3 cup amandelen
  • 2/3 cup hazelnoten
  • 1/3 cup zonnebloempitten
  • 1/3 cup pompoenpitten
  • 1/3 cup sesamzaad
  • 1 cup kokosrasp
  • 5 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels vanillepoeder (Cook)
  • 1/4 theelepel zout

Hoe maak je het?

  1. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maal in een keukenmachine of blender de noten grof. Mix vervolgens in een grote kom alle droge ingrediënten goed.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron en roer de ahornsiroop er doorheen. Meng dit met alle droge ingrediënten in de kom.
  4. Voeg, als je dit nog niet bij stap 2 had gedaan, ook het zout, kaneel en vanillepoeder toe.
  5. Dan ga je het mengsel uitspreiden over de bakplaat. Doe de bakplaat voor 30 – 35 minuten in de oven. En geniet ondertussen van de heerlijke geuren die vrij komen in huis 😉

LET OP: het is belangrijk dat je in de buurt van de oven blijft en iedere paar minuten alles even omschept zodat het niet gaat aanbranden. 

Nadat de granola uit de oven komt is het de bedoeling dat je het eerst heel goed laat afkoelen voordat je het in bakjes of potten doet. Zelf bewaar ik het in afgesloten glazen potten van Ball (Mason Jar), daar blijft het letterlijk wekenlang goed, vers en knapperig in. Maar zo lang kun je het vast niet laten staan 😉

Tip: wil je nog iets extra’s toevoegen aan de granola dan kun je bijvoorbeeld gedroogde cranberries, stukjes gedroogde mango of gedroogde dadels en abrikozen toevoegen.

Eet smakelijk! :-)

Heb jij een recept gemaakt van Kook met Plezier? Laat het me dan zeker weten, dat vind ik super leuk! Je kunt dit doen door de hashtag #KOOKMETPLEZIER te gebruiken!

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

Home made granola

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *