gnocchi

Vandaag weer een super snel gerechtje voor jullie (fijn hè!), dit staat namelijk binnen 20 minuten op tafel. En het zit ook nog eens boordevol met groente! Wat altijd goed is natuurlijk ;-). Ik heb het over gnocchi (spreek uit als njokkie) en ik vind het heerlijk, deze kleine bolletjes van aardappel en tarwemeel. Je kunt ze koken, maar ook bakken en ze zijn met heel veel producten te combineren. Je hoort het al: ik ben fan! In dit gerecht heb ik de gnocchi gecombineerd met onder andere sperziebonen, courgette, gebakken spekjes en ricotta. Ohhhh, nu ik dit schrijf wil ik weer een bordje. Kijk je mee naar het recept?

Gnocchi met ricotta & veel groenten

Bereidingstijd: 15-20 minuten
Voor 2 tot 3 personen

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gnocchi di patate
  • 250 gram sperziebonen
  • 1/2 courgette
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels ricotta
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • peper & zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Dop de sperziebonen en snijd ze in tweeën. Kook ze circa vijf minuten voor, giet ze af en houd warm tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen vast de courgette in kwart plakjes en de tomaten in 8 partjes per stuk.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de courgette een minuutje. Voeg dan de spekjes toe en bak nog ongeveer 4 minuten.
  4. Dan doe je de gnocchi erbij, samen met de tijm en oregano. Bak dit nog vijf minuten.
  5. Voeg nu ook de sperziebonen toe en bak nog twee minuten mee.
  6. Roer vervolgens de ricotta erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste voorzichtig de partjes tomaat toe.
  7. Schep de gnocchi op borden en serveer.

gnocchi met ricotta

Laat het me zeker weten als je met dit recept met gnocchi aan de slag gaat, dat vind ik erg leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

3 Comments

3 Comments on Gnocchi met ricotta & veel groenten

  1. Marlies
    07/12/2015 at 10:14 (2 jaar ago)

    Wat een goed idee om gnocchi te combineren met andere ingredienten, ipv de standaard Italiaanse twist. Vooral de sperziebonen vind ik bijzonder!

    Beantwoorden
  2. Linda
    16/12/2015 at 20:27 (2 jaar ago)

    Wat een super lekker gerecht weer! Deze gaan we vaker eten!

    Beantwoorden
    • Sabine
      16/12/2015 at 21:00 (2 jaar ago)

      Thanks Linda, leuk!! 😃😃 Daar doe ik het voor!

      Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *