Zoals zoveel mensen tegenwoordig, ben ik dol op havermout! Ik eet het bijna dagelijks. Niet alleen omdat het heel gezond voor je is, maar ook vanwege de veelzijdigheid. Want havermout kun je op allerlei manieren verwerken: overnight oats, pannekoeken, koekjes, smoothies, brood.. noem maar op. Vandaag deel ik met jullie een recept voor gebakken havermout. Uit de oven. Met onder andere appel, noten, vanillepoeder en kaneel. Echt smullen. En die geur in huis wanneer het in de oven staat.. hmmmm! Lees verder voor het recept!

Gebakken havermout

Gebakken havermout

Bereidingstijd: circa 25 minuten
Voor 1-2 personen

Wat heb je nodig?

  • 220 ml. ongezoet amandelmelk
  • 60 gram havermout
  • 1/2 appel
  • 1/2 banaan
  • 10 gram fijngehakte amandelen
  • 5 gram zonnebloempitten
  • 5 gram pompoenpitten
  • 1/2 tl. vanillepoeder
  • 1/2 tl. kaneel

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een klein ovenschaaltje. Doe daarin de havermout, amandelen, pompoen- en zonnebloempitten, vanillepoeder en kaneel. Voeg een snuf zout toe en meng goed.
  3. Schil de appel, snijd deze in kleine stukjes en houd een paar partjes achter. Snijd de banaan in plakjes. Voeg de banaan en stukjes appel toe aan het schaaltje.
  4. Giet de amandelmelk er overheen en roer even door.
  5. Leg de partjes achtergehouden appel er bovenop.
  6. Zet het schaalt in de oven en bak de havermout 20 minuten.

Gebakken havermout

Ga jij deze gebakken havermout ook eens maken? Laat het me weten! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! :-)

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

 

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *