choco coco cherry crumble

Zo, tussen alle wat minder gezonde snacks voor pakjesavond door, vond ik het eens tijd voor een meer verantwoord tussendoortje. Maar zéker niet minder lekker! En als ik zeg: chocolade, kokos en kersen… loopt het water je dan niet in de mond? Kijk snel mee hoe deze crumble maakt!

Choco Coco Cherry Crumble

Bereidingstijd: ± 40 minuten (inclusief oventijd)
Voor circa 9 stukjes crumble 

Wat heb je nodig?

  • 50 gram kokosrasp
  • 150 gram speltbloem
  • 150 gram havervlokken
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • scheutje kokosmelk
  • doosje diepvrieskersen (250 gram)
  • 50 gram + een scheutje ahornsiroop
  • Maizena of direct strooibaar bindmiddel
  • Een paar blokjes pure chocolade, om te smelten
  • Klein ovenschaaltje van ± 13 x 19 cm

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de havervlokken in de keukenmachine of kom van de staafmixer iets fijner en doe ze in een grote kom. Doe daar het speltbloem, de cacaopoeder en het kokosschaafsel bij.havervlokken kokos
  3. Pureer met de staafmixer of keukenmachine de banaan en voeg dit bij de havervlokken.banaan erbij
  4. Voeg als laatste een scheutje ahornsiroop toe (2-3 eetlepels), samen met wat kokosmelk. Doe de kokosmelk er beetje bij beetje bij, om te voorkomen dat het te nat wordt.
  5. Bedek de bodem van een klein ovenschaaltje met bakpapier en doe de helft van het ‘deeg’ erin. Druk dit heel goed aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Verwarm in een klein pannetje de kersen, samen met 50 gram ahornsiroop. Breng het aan de kook en laat zacht worden. Je kunt er gerust wat grotere stukken kers in laten zitten, dat is juist lekker. Bind vervolgens de kersen met wat maizena of direct strooibaar bindmiddel. Dit voorkomt dat het straks uitloopt bij het aansnijden.
  7. Giet de kersen in het ovenschaaltje over de deegbodem.kersen toevoegen
  8. Kruimel de rest van het deeg over de kersen en laat dit juist losjes liggen.crumble
  9. Zet het schaaltje voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens eerst een poosje afkoelen alvorens het aansnijden.
  10. Smelt voor het serveren wat chocolade au bain-marie en druppel dit met behulp van een lepeltje over de crumble taartjes heen.Choco coco cherry crumble

Laat het me zeker weten als je deze crumble gaat maken, dat vind ik ontzettend leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *