Caesar salade met frisse dressing

De meeste salades van het jaar eet ik natuurlijk in de zomer. Dan is zo’n bord frisse salade heel erg welkom. Als lunch, of als diner na een lange, hete dag. Maar ook in de winter maak ik regelmatig een salade klaar omdat het eigenlijk altijd wel lekker is! Laatst maakte ik deze Caesar salade. Een bord vol met frisse, knapperige Romaine sla, heerlijk gekruide kip, zelfgemaakte croutons, een eitje erbij en gebakken spek. En het geheel heb ik afgemaakt met een heerlijke frisse dressing op basis van Griekse yoghurt. Ook nog eens best skinny dus, deze salade. JUM!

Caesar salade met frisse dressing

Bereidingstijd: circa 30 minuten
Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

Voor de salade:

  • 2 kipfilets
  • 1 krop baby Romaine sla
  • 2 eieren
  • 6 plakjes spek
  • 1/2 ciabatta
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • olijfolie
  • peper + zout

Voor de dressing:

  • 150 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • peper + zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (circulatiegrill of grill). Snijd de ciabatta in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de plakjes met olijfolie. Zet ze in de oven. Waneer de bovenkant mooi goudbruin kleur draai je de plakjes om en grill je de andere kant ook tot deze mooi goudbruin is.
  2. Kook ondertussen de eitjes tot de gewenste gaarheid.
  3. Wrjjf de kipfilets in met de knoflookpoeder, peterselie en wat zout. Bak in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin en gaar. Zet aan de kant tot gebruik.
  4. Terwijl de kip bakt was je de sla en scheur je het in kleinere stukjes. Leg de sla vast op de borden.
  5. Dan ga je de dressing maken (dit kun je eventueel ook bijvoorbeeld ’s middags al doen). Doe alle ingrediënten behalve de Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Meng tot een glad en romig geheel. Doe de dressing in een schaaltje, roer de Parmezaanse kaas erdoor en proef of de dressing goed op smaak is. Eventueel kun je nog extra peper, zout of citroensap toevoegen.
  6. Haal de kip uit de pan en leg het op een sijplank. Laat even afkoelen terwijl je ondertussen de plakjes spek gaat bakken. Pel ook vast de eitjes, snijd deze in partjes en leg op de sla. Leg ook de croutons op het bord.
  7. Snijd de kipfilets in plakjes en leg bovenop de sla. Leg dan de plakjes spek erbij en maak af met wat dressing. De dressing kun je ook apart serveren zodat iedereen zelf de hoeveelheid dressing kan bepalen (ook érg lekker om de croutons in te dippen! ;-)).

Tip: heb je weinig tijd? Je kunt alle onderdelen van deze salade al vooraf klaarmaken en afgedekt (in de koelkast) bewaren. Zo hoef je alleen nog maar alle ingrediënten te mengen op het moment dat je wilt gaan eten. Ideaal toch? 

Tip 2: je kunt deze salade ook prima meenemen naar je werk. Doe alle ingrediënten in een goed afsluitbare glazen pot (Ball Mason Jar bijvoorbeeld). Begin met de dressing, dan de kip, het ei, het spek en dan de sla. Als laatste de croutons. Zo blijft alles vers en de sla lekker knapperig. 

Laat het me zeker weten als je deze super lekkere salade hebt gemaakt, dat vind ik erg leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

 

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *