burger

Heb jij af en toe ook zo’n zin in een heerlijke, foute burger met alles erop en eraan? Ik ook! Maar ik ben dan weer helemaal geen fan van de bekende fastfoodketens en ik kom daar ook zelden. Vraag me niet waarom, het trekt me gewoon niet. Maar een super lekkere home made burger des te meer. Met een zelfgemaakte saus en allerlei toppings. En wanneer dat hier op tafel staat, is dat dan ook echt een feestje! Benieuwd hoe ik ‘m maak? Kijk snel verder voor het recept, dan kun jij er binnenkort ook je tanden in zetten!

Home made burger

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de burgers:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 600 gram rundergehakt
  • 6 theelepels paprikapoeder
  • klein bosje platte peterselie (15 gram)
  • klein blikje tomatenpuree
  • peper & zout

Voor de saus:

  • twee eetlepels mayonaise (dit is mijn favoriet!)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 0,5 theelepel (zoet) kerriepoeder

Toppings

  • cheddar
  • schijfjes augurk
  • gebakken spek
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • ijsbergsla
  • 1/4 komkommer
  • 2 tomaten

Optioneel

  • frietjes

Hoe maak je het?

  1. Meng het gehakt met de tomatenpuree, paprikapoeder, fijngesneden bladpeterselie en peper + zout. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en maak er burgers van. Dek af met vershoudfolie en zet nog even in de koelkast.
  2. Bak in een koekenpan zonder boter of olie eerst alle plakjes spek uit.
  3. Snijd ondertussen de komkommer en tomaten in schijfjes, snijd de ijsbergsla fijn en snijd de ui in ringen.
  4. Wanneer de plakjes spek klaar zijn bak je in het overgebleven vet de uienringen mooi zacht.
  5. Zet alle toppings vast in schaaltjes op tafel, zodat iedereen zo meteen zelf zijn of haar burger naar wens kan beleggen.
  6. Haal de burgers vast uit de koelkast.
  7. Snijd de broodjes doormidden en bestrijk alle helften met wat olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en leg de halve broodjes met de snijkanten naar beneden op de grillpan. Grill de broodjes (in twee delen) een paar minuten tot de snijkanten goudbruin en krokant zijn. Leg ook de broodjes vast op tafel.
  8. Bestrijk de burgers aan beide zijden met olijfolie en grill ze 3-4 minuten aan iedere kant.
  9. Maak ondertussen het sausje door de mayonaise, gembersiroop en kerriepoeder te mengen.
  10. Leg (eventueel) een plakje cheddar op iedere burger en serveer ze met de broodjes en alle toppings. Laat iedereen lekker zijn of haar eigen burger samenstellen.

Serveer je friet bij de burger? Verwarm dan voordat je de burgers gaat maken de oven of frituurpan vast voor en bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

burger

Ga jij jouw tanden in deze héérlijke burger zetten? Laat het me weten, dat vind ik erg leuk! Dit kun je doen via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #KOOKMETPLEZIER.

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten?
Volg mij dan via FacebookTwitter , Bloglovin’ & Instagram (username: @kookmetplezier)

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *