bladerdeeg stengels

Om de lekkere trek te bevredigen heb ik vandaag een leuk receptje met bladerdeeg voor jullie, namelijk 3 variaties voor bladerdeeg stengels. Het is heel erg lekker en echt in een handomdraai gemaakt. Benieuwd wat je nodig hebt en hoe je het doet? Lees snel verder!

3x bladerdeeg stengels – zoet, hartig & kruidig

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Voor circa 28 stengels

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg (5 plakjes)
  • 1 ei
  • 4 theelepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • parmezaanse kaas, geraspt of een bakje/zakje vlokken
  • peper & zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat van de oven met een velletje bakpapier.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg een paar minuten en snijd ieder plakje vervolgens in zes reepjes. Verdeel alle reepjes gelijkmatig over de bakplaat.

bladerdeeg reepjes

3. Kluts een eitje in een kommetje en smeer alle reepjes bladerdeeg in met een beetje ei.

Voor de kaneel-suiker stengels:

> Maak een mengsel van 2 theelepeltjes suiker en 1 theelepel kaneel. Verdeel dit over het gewenste aantal reepjes (in mijn geval waren dat er 11)

kaneel-suiker stengels

kaneelstengels

Voor de kaasstengels:

> Verdeel de kaas over het gewenste aantal reepjes (ik maakte er 9).

Kaasstengels

kaasstengels

Voor de kruidenstengels:

> mix twee theelepels oregano en twee theelepels tijm en verdeel dit over de overgebleven stengels. Bestrooi de overige de gekruide reepjes met peper en zout.

kruidenstengels

kruidenstengels

Schuif de bakplaat in de oven en bak de reepjes in circa 18 minuten tot mooi gebruinde stengels. Let op: blijf het na de 15 minuten zeker goed in de gaten houden, want het kan erg snel gaan en je wilt niet dat ze zwart worden ;-).

bladerdeegstengels

Mijn favoriete smaakje zijn de stengels met tijm en oregano. Ze hebben hier niet lang overleefd. Welk smaakje lijkt jou het lekkerst? Ik ben benieuwd. Laat het me zeker weten als je ze maakt, dat vind ik leuk!

Uiteraard kun je natuurlijk ook de stengels afzonderlijk maken, maak daarvoor gewoon iets meer van de topping die je lekker vindt. 

Eet smakelijk! 🙂

———————————————————————————————–
Wil je op de hoogte blijven?
Volg mij dan via FacebookTwitter & Instagram (username: @kookmetplezier)

2 Comments

2 Comments on Bladerdeeg stengels – zoet, hartig & kruidig

  1. Saskia
    03/11/2015 at 13:05 (2 jaar ago)

    Lijkt me super lekker! Kun je deze ’s middags al maken en dan ’s avonds serveren bij de borrel?

    Beantwoorden
    • Sabine
      03/11/2015 at 13:32 (2 jaar ago)

      Hoi Saskia, dat kan zeker! 🙂 In een goed afgesloten bakje kun je ze een paar dagen goed houden. Ik ben benieuwd of ze je smaken!

      Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *